JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineons kommunikation blir Lantiq
Lantiq – så lyder det nya namnet på den del av Infineons verksamhet som sysslar med kretsar för trådbunden kommunikation, nyligen uppköpt av det amerikanska riskkapitalbolaget Golden Gate Capital.
I början av juli köpte det amerikanska riskkapitalbolaget Golden Gate Capital den division inom Infineon som sysslar med kretsar för trådbunden tele- och datakommunikation. Affären väntas slutföras under hösten, och divisionen har nu som ett led i förberedelserna att stå på egna ben döpts, till namnet Lantiq.

När affären väl slutförs kommer Lantiq att ta över alla tillgångar – produkter, projekt, byggnader, inventarier och inte minst personal – som idag ingår i Infineondivisionen. Och den tilltänkte vd:n, Christian Wolff, är full av tillförsikt.

– Under de senaste åren har vi skaffat oss en stark position och betydande kraft på marknaden för trådbunden teknik, med en bred och innovativ produktportfölj. Vi ser oerhörda möjligheter på marknader som IPTV, hemnät och nästa generations IP-baserade produkter.

Lantiq blir från start ett av världens 15 största fabrikslösa halvledarbolag, med 900 anställda på 14 platser i världen, med huvudkontor i tyska Neubiberg. Bland annat kommer man att kunna erbjuda kompletta DSL-lösningar "end-to-end", och ha kapacitet att ta fram komplexa system på kisel för DSL och VoIP (voice-over-IP).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)