JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 4 EU-miljoner till Radiocentrum Gävle
Radiocentrum Gävle, som är ett forsknings- och samverkanscentrum inom radioteknik vid Högskolan i Gävle, får 4,4 miljoner kronor under två år från EU:s regionalfond.
Projektet inom Radiocentrum Gävle syftar till att stödja tillväxt i den regionala industrin inom radio, mobiltelefoni, fiberoptisk kommunikation samt radar. Med medlen från EU:s regionalfond kan Radiocentrum Gävle vidareutveckla sin laboratoriemiljö samt utveckla en mer företagsrelaterad och behovsorienterad forskning.

- Vid sidan av den faktiska forskningen ska vi utveckla en bred och djup relation med industri och företag inom radioområdet och särskilt med lokala och regionala företag. Målet är att innan projektets utgång bygga upp en verksamhet med en sådan volym och kvalitet att Radiocentrum Gävle kan etableras som nationellt excellenscentrum inom telekommunikation, säger Claes Beckman som är föreståndare vid Radiocentrum Gävle i en pressrelease.

Radiocentrum Gävle drog igång år 2006 som ett samarbete mellan högskolan och Ericsson, som slutmonterar basstationer på orten. Verksamheten har vuxit och centret har idag ett välutrustat mikrovågslabb till vilket ett 20-tal företag är knutna. Förutom Ericsson är det bland annat Sony Ericsson, konsultföretaget Syntronic, industristyrningsspecialisten Åkerströms liksom uppstartsföretaget Radarbolaget.

Verksamheten drivs i nära samarbete med Totalförsvarets forskningsanstalt, FOI.

I våras fick centret 1,5 miljoner kronor från Region Gävleborg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)