JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia Siemens bygger LTE-center i USA
Nokia Siemens Networks ska dra igång ett nytt kompetenscenter för LTE i Dallas, Texas, med 500 anställda.
Satsningen i Dallas kan ses som en reaktion på att Nokia-Siemens förlorade budgivningen om kanadensiska Nortels LTE-verksamhet. Nokia-Siemens bjöd 625 miljoner dollar, betydligt mindre än Ericsson som gick segrande ur budstriden med 1,13 miljarder dollar, en affär som sedan dess blivit politiskt sprängstoff i Kanada och där sista kapitlet alltjämt återstår att skrivas.

Oavsett utgången av Ericssons politiska turbulens så måste Nokia-Siemens på något sätt försäkra sig om såväl LTE-kompetens som starkare närvaro i USA. Att den ambitionen är tydlig visas inte minst av att USA-chefen Sue Spradley, som började sin anställning för två år sedan, nu tar plats i ledningsgruppen.

Centret i Dallas ska bemannas med såväl befintlig personal som nyanställda. Att man valde just Dallas motiveras med att företaget redan har en hel del verksamhet där, plus att det ligger strategiskt nära ett antal viktiga kunder.

– Vår ambition att expandera vår närvaro och expertis i Nordamerika är starkare än någonsin, och vårt budskap idag förstärker den ambitionen, kommenterar företagets vd Simon Beresford-Wylie i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)