JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia testar LTE-modem
I förra veckan berättade Samsung om sitt nya LTE-modem, som ska nå marknaden nästa år. Igår kontrade Nokia med att dess nya LTE-modem redan är ute och testas.
Nokia har introducerat sitt första LTE-modem, helt egenutvecklat, döpt till RD-3. Det finns tillgängligt för tester med LTE-nätutrustning och mätinstrument från såväl Nokia som andra leverantörer.

– Nokia stöder industrins aktiviteter i syfte att få LTE-tekniken att mogna och att få de första kommersiella näten i drift 2010 säger Jani Mäenpää som är projektledare för LTE/SAE-tester på Nokia i nyhetsbrevet Cellular News.

Nokia hör till grundarna av det så kallade LTE/SAE Trial Initiative där LTE-produkter från olika leverantörer av telekomutrustning och mätinstrument samtestas för interoperabilitet.

– Nokias internetmodem RD3 används i alla dessa aktiviteter, säger Mäenpää.

Modemet klarar interoperabilitet med GSM/Edge och WCDMA/HSPA och stöder flera av de frekvensband som LTE ska arbeta på. Att Nokia berättar om denna nyhet just nu kan ha att göra med Samsungs utspel i förra veckan, då det bolaget sade sig vara först i världen med ett LTE-modem (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)