JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson lämnar Telefonplan
Telekombolaget Ericsson koncentrerar nu verksamheten i Stockholmsområdet till norrförorten Kista. Företaget överger därmed klassisk mark vid Telefonplan. Nästan 3000 personer berörs av flytten som ska vara genomförd till 2012, skriver Dagens Industri.
När Carl-Henric Svanberg tillträdde som ny vd år 2003 flyttades huvudkontoret från telefonplan till Kista. Nu ska resten av verksamheten söder om Stockholm följa efter liksom den del som finns i Sundbyberg.

Det handlar om Ericssons nordiska försäljningsbolag liksom viss iptv-verksamhet som idag finns vid Telefonplan. Där sitter också Tellusanläggningen där Ericssons bedriver utveckling av fastnätsprodukter.

I Älvsjö finns produktutveckling och testverksamhet inom Networks samt viss serviceverksamhet. I Sundbyberg finns administration, bland annat löner och fakturahantering.

– Fram till 2012 går hyreskontrakt för fastigheter söder om Stockholm ut och vi ser en möjlighet att koncentrera vår verksamhet till Kista, säger Göran Henriksson, personalchef för Ericssons svenska verksamhet, till Dagens Industri.

Det är framför allt förhoppningen om synergivinster som ligger bakom beslutet, inte lägre hyreskostnader. Det ska till exempel bli lättare för det nordiska försäljningsbolaget, som i dag sitter vid Telefonplan, att ta kunder till bolagets demonstrationscenter i Kista, skriver Dagens Industri.

Det handlar också om att knyta ihop produktutveckling och produktledning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)