JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Motorolas första Android
Motorola har lanserat sin första mobiltelefon baserad på Googles Linuxvariant Android. Den ska säljas under namnet Cliq i USA och Dext i övriga världen, med början under fjärde kvartalet i år. Ett innovativt användargränssnitt hör till nyheterna.
Användargränssnittet, Motoblur, är egentligen den största innovationen. Det kan synkronisera kontakter, uppgifter, meddelanden, länkar och foton, från källor som Myspace, Facebook, Twitter, Gmail och annan epost, allt för att samla så mycket information som möjligt om mobilägarens kontaktnät.

– Motoblur, som blir tillgängligt på alla våra Androidmobiler, hjälper oss att skapa telefoner som är instinktiva, sociala och smarta, säger Sanjay Jha, en av Motorolas två vd:ar.

Alla uppgifter i Motoblur backas automatiskt upp på distans på en server, för att öka säkerheten. En annan säkerhetsfunktion är möjligheten att lokalisera en borttappad eller stulen mobil med A-GPS via en personlig portal på Internet. Där kan också data i mobilen raderas om så önskas.

Mobilen har ett Qwerty-tangentbord, 5 Mpixel-kamera och 3,1 tums HVGA-pekskärm. Musikspelaren har inbyggd koppling till mp3-butiker som Amazon och Shazam.

I USA har operatören T-mobile en exklusiv rätt att sälja Motorolas Androidmobiler, medan Orange kommer att sälja den i Storbritannien och Frankrike och Telefonica i Spanien. Någon svensk operatör nämns inte i Motorolas lansering, inte heller någon prisuppgift.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)