JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson börjar anställa Nortels personal
Trots att sista ordet ännu inte är sagt kring Ericssons köp av Nortels mobilverksamhet har Ericsson redan erbjudit 680 Nortelanställda nya jobb, och planerar att ta in drygt 2600 personer ytterligare.
Enligt tidningen Ottawa Business Journal har 680 före detta Nortelanställda i Ottawa erbjudits jobb i förra veckan, och 99 procent av dem har tackat ja till erbjudandet. En talesperson för Ericsson bekräftar för tidningen att man planerar att rekrytera totalt cirka 800 Nortelanställda i Kanada och därtill 2500 Nortelanställda på andra håll i världen, allt inom LTE och CDMA.

Ericsson har därmed uppfyllt samma löften som Nokia-Siemens lovade uppfylla i det bolagets bud på samma delar av Nortel, konstaterar tidningen.

Det var i slutet av juli som Ericsson bjöd 1,13 miljarder US-dollar för Nortels verksamheter inom LTE och CDMA, ett bud accepterades av Nortel. Den 29:e juli gav konkurrensdomstolarna tummen upp för köpet, och den 19:e augusti gick tiden för överklagande av det beslutet ut, utan att något överklagande inkommit.

Än är dock affären inte i hamn. Den kanadensiska regeringen har ännu inte bestämt sig för om köpet ska prövas enligt lagen Investment Canada. Den lagen ger regeringen möjlighet att stoppa affärer värda mer än 312 miljoner Kanadadollar om de anses strida mot nationens intressen.

Oppositionen i Kanadas parlament vill att en sådan prövning ska göras, ivrigt påhejad av det kanadensiska mobilbolaget Research in Motion. Men såväl Ericsson som Nortels konkursförvaltare menar att Nortel själv värderat de aktuella tillgångarna till endast 149 miljoner US-dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)