JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia mest miljövänligt
Nokia har fått utmärkelsen "världens mest miljövänliga teknikbolag" av analyshuset Dow Jones. Den finländska mobiljätten toppar årets upplaga av Dow Jones Sustainability Index.
– Det här visar hur starkt och kontinuerligt Nokias anställda arbetar med hållbara affärsmetoder. Vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen, inte bara för att det är rätt, utan också för att det är bra för våra affärer, kommenterar Nokias finanschef Rick Simonson i ett pressmeddelande.

Nokia har tidigare år toppat miljölistorna för Europa och för industriområdet kommunikation, men detta är första gången företaget hamnar högst upp bland alla teknikbolag. Bakom ligger data som Dow Jones samlat in från 2500 företag i 50 länder.

Nokia understryker att man har vävt in miljö- och hållbarhetstänkande i det dagliga arbetet i över tio år, och aktivt arbetar med att minska miljöpåverkan i sådant som förpackningar, energiförbrukning, materialval, tillverkningsprocesser och återanvändbarhet. Därtill sponsrar företaget miljö- och hälsoprojekt där mobil teknik kan användas, i exempelvis Brasilien, Filippinerna och Sydafrika.

Tidigare i år fick Nokia pris för "Outstanding Environmental Contribution" av mobilbolagens samarbetsorganisation GSMA, och företaget har även utsetts till Årets Gröna Bolag i Indien.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)