JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Europeiska kontraktstillverkare tappade 24 procent
Omsättningen för de 13 kontraktstillverkare som är listade på någon av Europas börser sjönk med 40 procent under första halvåret i år jämfört med samma period i fjol. Exkluderar man finska Elcoteq blir siffrorna bättre men landar ändå på minus 24 procent, rapporterar den danske branschanalytikern Klaus Pildal.
– Det är få andra företag än de börsnoterade som offentliggör sina halvårsresultat. Mina slutsatser baseras därför uteslutande på dessa företag. De har dock en storlek som gör att man får en god indikation på marknadsutvecklingen i de enskilda länderna. Elcoteq är naturligtvis ett undantag. Deras globala verksamhet, deras marknadsfokus och deras storlek gör dem speciella och därför har jag gjort en sammanställning även utan deras siffror, säger Klaus Pildal i en kommentar till rapporten.

Den svenska marknaden, som i Pildals rapport representeras av Partnertech och Note, backade med 30 procent mätt i euro under första halvåret jämfört med samma period i fjol. Räknar man bort effekten av den höga eurokursen relativt den svenska kronan under första halvåret stannar tappet på 20 procent.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)