JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia-ingenjörer omskolas efter uppköp
Irländska Accenture köper en utvecklingsavdelning för operativsystemet Symbian av finska Nokia. Avdelningen "Symbian Professional Services" består av 165 personer i Storbritannien, USA och Japan som bland annat är duktiga på att portera Symbian till olika hårdvaror. Ingenjörerna sätts dock genast på omskolningsläger – de ska inte längre bara stödja Symbian.
– Deras färdigheter kommer att användas i andra mobilmiljöer som Android och andra Linuxvarianter, och Iphone, RIM och Windows Mobile, skriver Accenture i ett pressmeddelande.

– Köpet blir ett stöd den dramatiska tillväxt som våra kunder står inför när det gäller konvergerade mobila multimediatjänster, säger Accenture pressmeddelandet.

Teknisk support, optimering av minne, prestanda och energiförbrukning, feldiagnosticering och felåterhämtning är några av de tjänster som Accenture kommer att tillhandahålla. Plus paketlösningar för mobilprogramvara.

Och framför allt testning, som enligt Accenture är många företags akilleshäl. Accenture kommer att erbjuda en paketlösning för automatiserad testning som bygger på fjärrstyrning och simulatorer.

Det 186 000 man starka konsultföretaget Accenture – företaget ligger på Fortune 500 – erbjuder bland mycket annat konsulttjänster för utveckling av inbyggda system, även för mobiltelefoner, inklusiver Symbianmobiler, men med en tyngdpunkt på IT snarare än på hårdvara.

Symbian är det idag största operativsystemet i smartmobiler. Det står dessutom inför en stor tillväxt i och med att Nokia har börjat flytta det till lägre prisklasser av mobiler.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)