JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST-Ericsson skrotar plattformar
Mobilplattformstillverkaren ST-Ericsson lägger ner ett antal utvecklingsprojekt i Lund, för plattformar kring enkla och medelavancerade mobiltelefoner. I stället ska bolaget satsa mer på plattformar med rötter i ST och NXP. Det skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Enligt Rapidus är förändringen en följd av en omstrukturering inom ST-Ericsson. Informationsansvarige Kristina Embring Klang vill inte avslöja vilka projekt som läggs ned, men säger att några uppsägningar inte är aktuella.

– Syftet är att ena bolagets produktportfölj för att få större konkurrenskraft. De personer som är involverade i projekten som berörs kommer att flyttas över till andra projekt, säger hon till Rapidus.

ST-Ericsson släpper sin kvartalsrapport senare ikväll, och på torsdag kommer Ericssons rapport. Då kan mer information framkomma.

Det var i februari i år som ST och Ericsson slog ihop sina verksamheter inom halvledare för mobiltelefoner till ett samägt bolag, efter att ST köpt NXP:s motsvarande verksamhet. Bolaget har under sin korta historia ännu inte visat vinst något kvartal. Senaste kvartalsrapporten visade en förlust på 213 miljoner dollar varav 165 miljoner dollar var förlust på själva verksamheten. Försäljning då blev 666 miljoner dollar.

Den 2:a november tillträder bolagets nye vd Gilles Delfassy, med ett förflutet hos Texas Instruments. Han efterträder då Alain Dutheil som varit vd sedan starten och som då återgår till andra uppgifter inom ST.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)