JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsungs LTE-donglar fungerar i Ericssons nät
Ericsson och Samsung har visat att Samsungs LTE-modem kan användas i Ericssons LTE-nät. Enligt företagen är det världens första interoperabilitetstest för LTE.
– Det här är första gången en kommersiellt, standarduppfyllande LTE-enhet har demonstrerat full interoperabilitet i ett aktivt nät. Det är en viktig milstolpe, säger Johan Wibergh som är chef för nätverk på Ericsson i ett pressmeddelande.

Testerna, som visar att både Ericssons och Samsungs produkter uppfyller standarden "3GPP release 8 March baseline" har utförts i Ericssons provnät i Kista. Samsung och Ericsson har gemensamt utvecklat testprocedurerna som krävdes.

Enligt Samsung är dess LTE-modem världens första kommersiellt tillgängliga. Det är detta modem, i form av så kallade donglar, som Teliasonera ska använda till sitt LTE-nät som drar igång i Stockholm och Oslo nästa år (länk). I Stockholm är det Ericsson som levererar infrastrukturen, medan det här Huawei som är leverantör i Oslo. Något liknande besked kring modeminteroperabiliteten har inte kommit från Huawei ännu.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)