JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Productronica speglar krisen
När Productronica slår upp portarna nästa tisdag är det en mässa märkt av krisen som möter besökarna.
Årets upplaga av den tyska jättemässan Productronica får plats i bara sju av mässans 16 hallar. Antalet utställare har minskat med nästa 20 procent, till cirka 1150, från år 2007. Samtidigt har de företag som ställer ut mindre montrar än tidigare år.

Av utställarna tillhör 750 den hårda kärnan, det vill säga företag som utvecklar maskiner och processer för mönsterkortstillverkning, elektronikproduktion, lödteknik och kablagetillverkning. Till kärngruppen räknar mässan även testföretagen. Övriga utställare kommer från vad mässan kallar framtidsbranscher som till exempel tryckt elektronik, solpanelstillverkning och hybridtillverkning.

Förutom färre utställare räknar mässledningen med klart färre besökare än senast, då det kom lite drygt 40 000.

Hur många svenskar som kommer att bege sig till München under nästa vecka är svårt att veta men mässans officiella lista upptar bara fem svenska företag som utställare. Dock finns en hel del svenska distributörer på plats men de återfinns i respektive huvudmäns montrar.

Ett av dragplåstren på Productronica är rundabordsdebatten klockan 14:00 på tisdag. Då ska chefer från Assembleon, Siemens, Marvell Tycho och Aston Martin  ge sin syn på branschens hälsa och hur framtiden ser ut.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)