JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson får miljardstöd från Exportkreditnämnden
Den ryska operatören Mobile Telesystems ska köpa mobilnätsutrustning av Ericsson för drygt en miljard dollar. Pengarna är upplånade med garanti från svenska Exportkreditnämnden.
Ryska Mobile Telesystems får i två omgångar låna pengar för att finansiera sitt köp av Ericssonutrustning, i båda fallen med garantier från Exportkreditnämnden. Det första lånet är på 429 miljoner dollar och ska betalas i juni 2019, det andra är på 646 miljoner dollar och förfaller i september 2020. Det skriver nyhetsbrevet Cellular News.

Totalt rör det sig alltså om order på drygt en miljard dollar, nära 7,5 miljarder kronor. Utrustningen ska köpas in och levereras under de närmaste åren.

Mobile Telesystems vd Mikhail Shamolin säger till nyhetsbrevet att lånen ger företaget tillräcklig flexibilitet och likviditet för att bygga ut nätverk som ska räcka för att ge tillväxt inom både röst- och datatjänster.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)