JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Digi-Key stärker produktportföljen
Den amerikanska katalogdistributören Digi-Key fortsätter sin starka frammarsch på världsmarknaden. I början på året satte företaget Norden på sin karta och under de senaste två veckorna har Digi-Key skrivit globala avtal med de tre kretstillverkarna Vitesse Semiconductor, Spectra Symbol och Torex Semiconductor.
Digi-Key skryter med att vara den komponentdistributör i världens som har största urval för direkt leverans - det gäller stora som små beställningar. Företaget säger sig också platsa i gänget som är snabbast växande i sin nisch.

De två senaste dagarna har Digi-Key skrivit globala distributionsavtal med Vitesse Semiconductor och Spectra Symbol, medan Torex Semiconductor inlemmades i distributionsportföljen tidigare i december. 

Vitesse Semiconductor tillverkar nätverkskretsar, exempelvis Ethernet transceivrar och switchar, Spectra Symbol tillverkar sensorer för fordon, medicinsk utrustning och industrin medan Torex Semiconductor tillverkar analoga kretsar, däribland krafthalvledare.

Sedan i somras distribuerar Digi-Key bland annat svenska IAR:s verktyg för utveckling av programvara i inbyggda system.

Det var i början på detta år som katalogjätten Digi-Key börjar marknadsföra sig på bred front i hela Norden. En engelskspråkig sajt för beställning från Sverige finns (se länk) liksom en informationssida på svenska som tar upp frågor och svar kring beställningar (se länk). 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)