JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sol hetare än minnen
Minnestillverkaren Micron drar i alla halmstrån för att överleva. Nu har företaget bildat ett bolag som ska utveckla solcellsteknik tillsammans med det australiska energiföretaget Origin Energy.
DRAM, flashminnen och CMOS-sensorer var under lång tid halvledartillverkaren Microns tre paradgrenar. Men på senare år har företaget levt i en stadig motvind. Företaget har stängt DRAM-fabriker och sagt upp personal. NAND-tillverkningen har förts över till IM Flash, ett med Intel samägt bolag, och i höstas cirkulerade rykten om en fusion av Microns och Numonyx NOR-tillverkning. Till detta kommer att företaget sålde större delen av sin bildsensorverksamhet i somras, en affär som genererade en förlust på uppemot 100 miljoner dollar.

För att ta sig ur detta ekorrhjul har Micron jobbat hårt för att hitta mer lukrativa affärsområden. Lysdioder och solcellsteknik är två sådana som diskuterats. Och nu har Micron följaktligen bildat ett 50:50 ett joint-venture med Origin Energy i Sydney.

Verksamheten i det nya bolaget ska fokusera på utveckling av solcellsteknik. Några detaljer kring var bolaget ska ha sitt säte, vad det ska heta eller hur mycket resurser det ska tilldelas har däremot inte presenterats ännu.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)