JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note byter vd igen
Knut Pogost fick bara vara vd för kontraktstillverkaren Note i ett halvår. Idag meddelar företagets styrelse att sökandet efter ny vd har inletts, och att vice ordförande Göran Jansson temporärt tar över vd-stolen.
I juni tillträdde Knut Pogost som vd för Note. Nu har han av allt att döma fått sparken.

– Vi kommer nu att ytterligare öka vårt fokus på kostnads- och kapitaleffektivitet för att bli en ledande leverantör på den nordiska marknaden. Styrelsen anser att detta kräver ett förändrat ledarskap, och har inlett en rekrytering av en ersättare till Knut Pogost, skriver företagets ordförande Bruce Grant i en pressrelease.

Styrelsens vice ordförande Göran Jansson har utsetts till tillförordnad vd och koncernchef i bolaget, med omedelbart tillträde. Han har suttit i styrelsen sedan våren 2007 och tidigare jobbat som finanschef på Kinnevik. Före dess var han finanschef och vice koncernchef för låsjätten Assa Abloy under tio år.

– Note har stått inför stora utmaningar att anpassa kostnader och tjänsteutbud till den lägre efterfrågan på EMS-marknaden. Stora personalförändringar har genomförts under de senaste åren, och en avsevärd del av tillverkningen sker nu vid koncernens enheter utanför Sverige, konstaterar Bruce Grant i pressreleasen.  

Det är inte första gången som Note upplever turbulens i ledningen. Före Knut Pogost var Arne Forslund vd på Note i två år. Han tillträdde 2007 sedan styrelsen under kuppartade former bytts ut på bolagsstämman efter påtryckningar från storägaren Catella. Forslund hade då tidigare varit vd i ett drygt år, 2005-2006, men avgått efter meningsskiljaktigheter med dåvarande huvudägaren Sten Dybeck, som manövrerades ut vid nämnda bolagsstämma.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)