JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telekomnestor blir vd på Seanet

Telekomnestor
ny vd på Seanet

Svenska Seanet, som gör kommunikationssystem för fartyg, har utsett Viesturs Vucins till ny vd. Han har tidigare haft en lång rad vd-poster inom telekombranschen såväl i Sverige som internationellt.
– Seanet är redo för nästa steg i sin expansion, och med Viesturs erfarenhet och kompetens stärks bolagets operativa ledning, säger Seanets styrelseordförande Håkan Jansson.

Seanet gör system som gör att passagerare och personal på fartyg kan använda sina vanliga GSM-mobiler och trådlöst uppkopplade datorer genom att låta trafiken gå över satellit. Hittills har man avtal med ett tjugotal fartyg. Systemen kan också användas på andra områden där normal GSM-täckning saknas. Affärsidén är att göra kommersiellt gångbar kommunikation på svårtillgängliga platser. Företaget är noterat på börsen First North.

Viesturs Vucins har suttit i företagets styrelse sedan 2008. Han har tidigare varit vd för British Telecoms tyska dotterbolag, för Global One, Unisource, Swedish Telecom International samt för Ericsson Fibre Optics. Han har även suttit i en rad styrelser.

Vucins tillträder den 1 mars och efterträder då Klas Lundgren som får en ny roll i bolaget som vice vd och försäljningsansvarig, med fokus på internationell försäljning och marknadsföring.

Elektroniktidningen intervjuade Viesturs Vucins sommaren 1999, länk.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)