JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arrow satsar på nordisk inbyggnad
I fjol introducerade Arrow ett helt nytt plattformskoncept för utvecklare av inbyggda system i Tyskland. Nu är det dags för ingenjörer i Sverige och andra nordeuropeiska länder att få tillgång till samma koncept.
Arrow har döpt den nya verksamheten till EPC, som är kort för Embedded Platform Concept. Syftet med verksamheten är att ge utvecklingsingenjörer ett flexibelt verktyg som gör att de snabbt och enkelt kan skapa en tillämpningsspecifik inbyggnadslösning.

Förra året lanserades konceptet i Tyskland, och nu rullas det alltså ut även i Sverige, Danmark, Norge, Storbritannien och Baltikum.

Komponentdistributören Arrow beskriver sitt EPC-program som något mycket mer omfattande än traditionella referenskonstruktioner och startpaket. Istället ges ingenjören möjlighet att kombinera en mängd olika hårdvaror, mjukvaror och tjänster – allt beroende av vilken tillämpning man jobbar med.

En EPC-baserad tillämpning byggs utgående från ett baskort med en mängd standardgränssnitt, exempelvis Ethernet, USB, UART och SD. Därtill går det att addera olika processorer, DC/DC-moduler och andra moduler som exempelvis displayanslutning, mer minne eller tillämpningsspecifika dotterkort.

Hårdvaran som erbjuds kommer självklart från Arrows breda produktportfölj av halvledare, kontakter samt passiva och elektromekaniska komponenter. Programvaran och ip-blocken som finns till förfogande har Arrow däremot utvecklat självt i samarbete med utvalda partners.

Arrow erbjuder även avancerad teknisk konsultation samt konstruktionsstöd inom ramen för konceptet. Dessutom går det att få tillgång till service i form av exempelvis prestandatest, programmering och prototypframtagning.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)