JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vestberg: Vi stöder Sony Ericsson
Ericsson har inga planer på att minska sitt ägande i den förlustbringande hälftenägda mobildottern Sony Ericsson. Ericssons vd Hans Vestberg ger Sony Ericsson sitt stöd och säger att bolaget är mycket viktigt för Ericsson, inte minst för att få insyn i kundbeteenden.
Ifjol gjorde Sony Ericsson en jätteförlust, nära 9 miljarder kronor. Och även om försäljningen ökade en aning från tredje till fjärde kvartalet så är det med viss bävan som marknaden nu inväntar rapporten från första kvartalet, som presenteras om drygt en månad, den 17 april.

Månne för att stämma eventuella spekulationer i bäcken uttalade Ericssons vd Hans Vestberg häromdagen sitt fortsatta stöd för Sony Ericsson.

– Historiskt har Sony Ericsson varit mycket viktigt för oss. De hjälper oss förstå konsumentmarknaden, och hur folk ansluter till nätet. De hjälper oss optimera där, och det är alltjämt mycket väsentligt för oss, citeras han i nyhetsbrevet itp.net.

Att även framgent vara storägare är nödvändigt för att uppnå de målen är nödvändigt, menar Vestberg. Och någon ändring av ägandet är inte aktuell i bolaget som sedan starten 2001 ägts till hälften av Ericsson och Sony.

– Det har varit förlust under fyra kvartal nu, och två tidigare, men alla andra kvartal har varit bra och de har gett god utdelning till oss som aktieägare.

– Men nu har de problem och det första vi då frågar oss är hur vi kan stödja dem för att komma igenom dem. De sänker sina kostnader och ändrar produktportföljen, och de har ett bra ledarteam - det är vad vi fokuserar på. Vi vill att de ska lyckas, och vi finns där för att ge dem stöd, säger han.

På mässan Mobile World Congress visade Sony Ericsson upp fem mobilmodeller som alla rönte uppmärksamhet, däribland den Androidbaserade Xperia X10 mini pro, en minimal smartmobil med utdragbart tangentbord (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)