JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson gör Kina-LTE med Datang
Ericsson har ingått ett strategiskt samarbetsavtal med kinesiska Datang, företaget som ligger bakom den kinesiska 3G-standarden TD-SCDMA. Målet är att gemensamt ta fram LTE-teknik modell TD, för den kinesiska marknaden. Ericsson ska också integrera Datangs TD-SCDMA-teknik i sina egna produkter.
Ericsson och Datang har sedan januari 2008 ett gemensamt forskningscenter i Beijing. Enligt Ericssons pressmeddelande är dock det nya samarbetsavtalet på en substantiellt högre nivå. Datang, grundat 1998, är ett börsnoterat, till största delen statligt ägt kinesiskt telekombolag som mest är känt för att ha lett utvecklingen av den kinesiska 3G-standarden TD-SCDMA.

Företagets TD-SCDMA-teknik finns redan i nät som servar över 6 miljoner abonnenter i Kina. Ambitionen är nu att gemensamt ta fram så kallad tidsdelad duplexteknik, TDD, och produkter för TD-LTE, den teknik som pekas ut som uppföljaren till TD-SCDMA när Kina i en framtid ska ta steget från tredje till fjärde generationens mobiltelefoni.

I standarden för LTE finns stöd för både frekvensdelat duplex (FDD) och tidsdelad duplex (TDD). Större delen av världen använder FDD, medan Kina har visat mer intresse för TDD. En fördel med TDD är att det går lättare att bygga varierbara assymetriska nät, där tillgänglig bandbredd kan omfördelas mellan upp- och nerlänk.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)