JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk krets i taiwanesisk optoswitch
Taiwanesiska Accton kommer att börja sälja en fiberoptisk switch som ska ge bredbandsabonnenter tillgång till Gigabit Ethernet. Switchen är byggd med hård- och mjukvara från svenska Xelerated och visas upp på mässan Interop i Las Vegas denna vecka.

Xelerated och Accton betonar i en gemensam pressrelease att deras samarbete är strategiskt och långsiktigt, och att den produkt som nu lanseras är den första i en rad fiberaccesswitchar. En viktig poäng, enligt företagen, är att produkterna kortar utvecklingstiderna för bredbandsutrustningsbolag med mellan sex och nio månader.

– Vår gemensamma produkt understryker trovärdigheten i en förenad approach gentemot nästa generations fiberaccess. Säljare av bredbandsaccessutrustning kan kundanpassa lösningen för att integrera den med sin existerande produktportfölj och då få fördelar på marknaden för gigabitaccess, säger Xelerateds vd Thomas Axelsson i pressreleasen.

Produkten som visas upp i Las Vegas har 44 stycken Gigabit Ethernetutgångar för abonnenterna och 4 stycken 10 Gbit Ethernetingångar för upplänken, allt inbyggt i en 1U-rackmodul. Dataplanet är byggt på Xelerateds mjukvara för "unified fiber access", vilket innebär att det stöder såväl Ethernet som passiva optiska nät (PON) och mobil returtrafik (backhaul). Hårdvaruplattformen är konstruerad för att lätt kunna anpassas till dessa olika tillämpningar.

Accton kallar produkten för den första kundanpassningsbara Gigabit Ethernet accesswitchen med hög densitet.

– Förmågan att på ett flexibelt sätt programmera nästa generations fiberaccessprodukter är en strategisk utvecklingsriktning för industrin, då standarder och kundkrav fortsätter att utvecklas, säger Acctons tekniske chef CC Lee i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)