JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Scanditron köper Cyncrona
Elektronikgruppen med dotterbolaget Scanditron förvärvar Cyncrona för sex miljoner kronor av OEM. Det nya företaget får en omsättning på cirka 200 miljoner kronor och blir överlägset störst på produktionsutrustning i Sverige.
I mars flyttade OEM över försäljningen av förbrukningsmaterial från dotterbolaget Cyncrona till OEM Components. Nu tar företaget nästa steg och säljer Cyncrona till värsta konkurrenten Scanditron. Köpeskillingen är 6 miljoner kronor plus en tilläggsköpeskilling som baseras på verksamhetens täckningsbidrag under de kommande två åren. Dessutom räknar Elektronikgruppen med att det kostar två miljoner konor att integrera bolagen. Affären är villkorad av vissa förbehåll, bland annat krävs konkurrensmyndigheters godkännande.

– Vi matchar varandra rätt bra, överlappet inte är så stort, säger Clas Kagerup som är vd på Cyncrona.

Vem som blir vd för det sammanslagna bolaget är inte klart. Inte heller vad det ska heta eller om alla agenturer kommer att finnas kvar.

– Nu kan vi öppna upp oss mot varandra, tidigare var det bara fyra personer i ledningen som diskuterade affären. Samtidigt ska vi åka runt och besöka både kunder och leverantörer.

Arbetet med att slå samman de två bolagen ska vara klart till första juni.

– De som ska vara gladast är kunderna som får en trygg support. Det finns trots allt en överetablering på marknaden. Blir det så att någon leverantör väljer att hoppa av så kan kunderna vara säkra på att vi fortsätter supporta tills det finns en ny lösning på plats, säger Clas Kagerup.

Scanditron omsatte cirka 110 miljoner kronor i fjol och Syncrona 92 miljoner. Flertalet av de anställda på Syncrona kommer att erbjudas fortsatt anställning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)