JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samma kapsel säkrar leveranser
Ingen har väl undgått att halvledarindustrin drabbats av allt längre leveranstiden, speciellt inom vissa nischer. Nu vill Infineon och Fairchild undvika framtida leveransproblem genom att använda samma kapsel för vissa krafttransistorer.
Dagens långa ledtider på halvledare beror i många fall på själva kapseln. Endera är kapseln en bristvara eller så kan helt enkelt inte kretsar från en tillverkare med kapacitetsproblem ersättas av funktionellt likvärdiga kretsar från en annan tillverkare eftersom de två använder olika kapslar.

Problemet är stort inte minst inom analogt och krafthalvledare, eftersom företag som tillverkar denna typ av kretsar ofta använder egna processer och egenutvecklade kretsar.

Nu har bland annat Infineon och Fairchild tagit lärdom av detta och skapat en gemensam kapslingslinje mellan sina effekt-MOSFET:ar.  Och båda företagen medger att den enda orsaken till denna ändring är att blidka kunderna genom att ”öka leveranssäkerheten och minska kapselfloran på marknaden”.

De två företagen har ännu inte gått ut med exakt vilka kapslar som de i framtiden kommer att stödja, men överenskommelsen berör Infineons PowerStage 3x3-kapslar samt Fairchilds MLP 3x3-kapslar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)