JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USA: Android passerar Iphone
Det såldes fler Androidmobiler än Iphonemobiler i USA under första kvartalet i år. En av orsakerna var kampanjer för Android.
I USA är Blackberry den ledande smartmobilen med 36 procent av försäljningen under första kvartalet. Iphone har legat på andraplatsen men förra kvartalet nådde Iphone bara 21 procent och passerades av Android som satt som operativsystem i 28 procent av smartmobilerna som såldes.

Siffrorna kommer från undersökningsföretaget NPD Group, som pekar ut Verizons kampanj "köp en och få en gratis" som en starkt bidragande orsak till omkörningen. Kampanjen har tidigare omfattat Blackberrymobiler men utvidgades till att omfatta Androidmobilerna Motorola Droid och Droid Eris.

Dessutom satsade Verizon 100 miljoner dollar på marknadsföring av Android i november, vilket tros ha satt spår i säljsiffrorna även för det nästföljande kvartalet.

– Som alltid har operatörernas distribution och marknadsföring spelat en avgörande roll när för att bestämma marknadsandelarna för olika smartmobiler, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det genomsnittliga inköpspriset på smartmobiler steg med fem procent jämfört med samma kvartal 2009.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)