JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Intel vill åt Infineons mobilkretsar
Den tyska halvledarjätten Infineon för samtal med Intel om försäljning av enheten för kretsar till mobiltelefoner. Det uppger Financial Times Deutschland som hänvisar till källor inom Infineon.
Intel storsatsar på att bli en spelare att räkna med inom kretsar för mobiltelefoner, bland annat genom sin senaste version av processorn Atom, kallad Moorestown (länk). Att man vill köpa på sig kunnande och marknadsandelar inom radiokretsar är därför inte så långsökt, menar analytiker som kommenterat ryktet.

Enligt Financial Times Deutschland pågår intensiva förhandlingar, och affären skulle enligt tidningen vara värd omkring en miljard euro.
Varken Intel eller Infineon har gett någon officiell kommentar till uppgifterna.

Mobilkretsar är Infineons tredje största affärsområde efter fordon och industri. Under det första halvåret av 2010 års räkenskapsår omsatte divisionen 537 miljoner euro och gjorde en liten vinst på 26 miljoner euro. Infineon är därmed hälften så stor som ST-Ericsson och avståndet till marknadsledande Qualcomm, som omsatte mer än fyra miljarder euro för motsvarande period, är ännu större.

Företaget står inför ett vägskäl att antingen konkurrera med dominanterna ST-Ericsson och Qualcomm eller nischa sig på några väl valda områden. Företaget  har rönt goda framgångar hos Nokia, där man är leverantör av GSM- och Edge-kretsar sedan lång tid, och i vintras utsågs till partner även för HSPA- och LTE-kretsar (länk). Nokia och Infineon bedriver även gemensam utveckling av kretsar för LTE-uppföljaren LTE Advanced. Man har även avtal med Samsung och Apple.

Just Infineons närhet till Nokia torde stärka ryktet, då Intel och Nokia i februari tog ett steg närmare varandra genom att slå ihop sina plattformar för mobilt Linux, kallade Moblin och Maemo, till den nya storheten Meego (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)