JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel vill köpa Infineons mobilkretsar
Att processorjätten Intel har ambitionen att bli stor även på mobilmarknaden är ingen hemlighet. Nu rapporterar Financial Times Deutschland att företaget vill köpa Infineons division för mobiltelefonkretsar.
Det pågår intensiva förhandlingar, skriver Financial Times Deutschland men varken Intel eller Infineon vill kommentera uppgifterna som tidningen snappat upp. En affär skulle innebära en miljardinkomst i euro för Infineon som efter många års arbete fått enheten att gå med vinst.

Mobilkretsar är Infineons tredje största affärsområde efter fordon och industri. Under det första halvåret av 2010-års räkenskapsår omsatte divisionen 537 miljoner euro och gjorde en liten vinst på 26 miljoner euro. Infineon är därmed hälften så stor som ST-Ericsson och avståndet till marknadsledande Qualcomm, som omsatte mer än fyra miljarder euro för motsvarande period, är ännu större.

Financial Times skriver att analytiker därför har ifrågasatt om Infineons division för mobilkretsar är tillräckligt stor för att klara sig på egen hand, trots att företaget leverera till alla stora mobiltefontillverkare inklusive Nokia, Samsung och Apple.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)