JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. FreeRTOS partner med IAR

iar freertosFreeRTOS
partner med IAR

Uppsalabaserade IAR knyter realtidsoperativsystemet FreeRTOS till sitt utvecklingsverktyg Embedded Workbench.
IAR nylanserar sitt partnerprogram för realtidsoperativsystem, RTOS. Dessa RTOS är eller kommer att bli, väl integrerade i IARs utvecklingsverktyg Embedded Workbench.  

Partnerlistan består huvudsakligen av företag som sedan tidigare är partners till IAR, som Express Logic, Micrium, Segger och CMX. Men det finns en nyhet i listan: öppenkodsoperativsystemet FreeRTOS.

FreeRTOS kan skryta med att ha blivit en sorts motsvarighet till Linux för realtid inom inbyggda system. Operativsystemets stöd bland 32-bitars styrkretsar är idag i det närmaste totalt — på inbyggnadsmässorna stöter du på det i de flesta processortillverkares montrar och det har publicerats flera böcker om hur du använder det tillsammans med olika processorer.

FreeRTOS finns med på två platser i partnerlistan. Dels under eget namn med en länk till öppenkodarnas forum för FreeRTOS. Och dels under namnet av brittiska Wittenstein, som erbjuder slutna licenser för FreeRTOS och dess syskonoperativsystem som dessutom räknar FreeRTOS pappa Richard Barry bland sina anställda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)