JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia Siemens rekryterar BT-teknikchef

Nokia Siemens rekryterar BT-teknikchef

Telekomjätten Nokia Siemens Networks har utsett Hossein Moiin till teknisk direktör, direkt underställd vd Rajeev Suri. Idag är han ansvarig för mobilteknik och mobil arkitektur på den brittiska operatören BT. Mooin blir därmed Nokia Siemens motsvarighet till Ericssons Håkan Eriksson.
Rollen som teknisk direktör - CTO, Chief Technology Officer – är ny på Nokia Siemens Networks. Den tillkom efter den senaste omorganisationen, då bland annat verksamhetschefen - COO, Chief Operating Officer – avskaffades.

Som teknisk direktör blir Hossein Moiin, som tillträder den 1 juli, ansvarig för att utveckla och förespråka teknisk strategi och långsiktig utveckling av nätverksarktitektur. Han blir också chef för företagets forskning och innovation, med uppgift att förutsäga behoven hos kunderna, telekomoperatörerna.

– Hossein är inte bara en respekterad tekniker. Han för med sig passion och energi för telekominnovationer. Hans erfarenheter av att driva tekniska strategier hos operatörer kommer att höja vårt kundfokus och vår innovationstakt, säger vd Rajeev Suri i ett pressmeddelande.

Före jobbet på BT arbetade Hossein Moiin på T-Mobile, bland annat som ansvarig för tekniska strategier och som chefsarkitekt. Han var dessförinnan chefstekniker för nätverksgruppen på Sun Microsystems, och sitter även i styrelsen för ett flertal teknikbolag. Han har dubbelt medborgarskap - italienskt och iranskt - och ska nu flytta till Esbo i Finland med sin fru och sina två barn.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)