JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tävla med snål-Bluetooth
Vem kan ta fram den mest innovativa tillämpningen för den nya strömsnåla varianten av Bluetooth? Den frågan vill konsortiet bakom Bluetoothstandarden gärna ha svar på, och utlyser därför en tävling på området. Första pris är 5 000 dollar kontant och lika mycket i marknadsföringsstöd.
För andra gången genomför Bluetooth SIG, Special Interest Group, sin innovationstävling Bluetooth Innovation World Cup. Temat denna gång är sport, hälsa och friskvård, och i potten ligger 5000 dollar kontant, en gratis Bluetoothkvalificering och därtill stöd för marknadsföring som Blueooth SIG värderar till mellan 5 000 och 10 000 dollar. Tävlingen genomförs i tre kategorier, och de tre finalisterna i alla tre kategorierna får också ställa ut på mässan Electronica i München i höst.

Tävlingen är öppen för alla intresserade. För att komma ifråga för priserna gäller det att ta fram en tillämpning som bygger på lågeffekttekniken i Bluetooth version 4.0 och lämna in detta till tävlingens sajt (länk) senast den 15 september. Mer information, inklusive kompletta regler för tävlingen finns här (länk).

Ifjol, då tävlingen genomfördes för första gången, vann Edward Sazonov från det amerikanska företaget Physical Activity Innovation. Han hade utvecklat en sko med inbyggd Bluetoothförsedd sensor, som kopplat till mobiltelefonen kunde övervaka alla rörelser hos bäraren, och på så sätt se till att vederbörande motionerade tillräckligt. Företaget hävdar att utrustningen mäter kaloriförbrukningen med fem procents noggrannhet. Produkten ska i sommar genomgå fälttester för att sedan börja marknadsföras, skriver Bluetooth SIG i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)