JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PTS vill närma sig sina nordiska kollegor
Norden bör harmonisera sina telekomregleringar, för att locka till ökade investeringar. Det menar de nordiska regleringsmyndigheterna som kommit överens om att som ett första steg utöka sitt samarbete.
Med samarbetet vill PTS, Post- och Telestyrelsen och finska Kommunikationsverket tillsammans med sina norska, danska och isländska bröder och systrar öka den nordiska konkurrenskraften.  De konstaterar att de stora globala operatörerna idag agerar på många nationella marknader, och om de nordiska myndigheterna implementerar EU:s regelverk på ett konsekvent sätt och i övrigt hanterar situationer likartat, så stimuleras en gemensam marknad.

– De nordiska regleringsmyndigheterna bör samarbeta för att stimulera ökade investeringar från operatörerna i de nordiska länderna. Genom att tillämpa gemensamma principer för reglering i de olika länderna minskar vi risken för regulativ osäkerhet, vilket stimulerar investeringsklimatet, säger finska Kommunikationsverkets generaldirektör Rauni Hagman i ett pressmeddelande.

Redan idag samarbetar alla EES-ländernas regleringsmyndigheter inom organet Berec, Body of European Regulators for Electronic Communications. De nordiska harmoniseringsambitionerna ska enligt PTS ses som en komplettering av Berecs arbete.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)