JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk fiberkompetens till Europa
Hudiksvallsbaserade Fiber Optic Valley har skrivit samarbetsavtal med den europeiska lobbyorganisationen Fiber to the Home Council Europe.

Stärkt ställning som ledande kraft inom fiber- och bredbandsområdena, ökad tillgång till expertföreläsare och större möjligheter att delta i konferenser och mässor är några fördelar för Fiber Optic Valleys medlemmar som kommit till stånd genom samarbetet, enligt en pressrelease.

– Samtidigt innebär samarbetet att utvecklingen och framstegen inom området i Sverige rapporteras ut i Europa, säger Hartwig Tauber som har titeln Director General på FTTH Council Europe.

Organisationen har 130 medlemmar - företag och andra organisationer inom fiberoptik och bredband. Uppdraget är att agera lobbiyst, eller som man själv uttrycker det:  "informera och utbilda europeiska myndigheter och politiska ledare om varför och hur höghastighetsfibernät ska byggas och anslutas till alla Europas invånare de nästkommande åren".

Målet för Fiber Optic Valley är att Sverige ska bli världsledande inom produkter och tjänster baserade på fiberoptik. Mest känd är man nog för sin testbädd för fiberoptik, men verksamheten är bredare än så – här ryms forskning, utbildning, finansiering, kontaktskapande och affärsutveckling. Forskningsinstitutet Acreo, Svenska Stadsnätsföreningen och företaget Fiberson finns bland föreningens 20-tal medlemmar

Samarbetet är enligt pressreleaseen betydligt mer djupgående än enbart ett medlemsskap i FTTH Council Europe.

– Vi avsåg att söka medlemskap under våren men de förekom oss och föreslog samverkan på högre nivå i form av ett sammarbetsavtal, berättar Jeannette Waax, affärsutvecklare på Fiber Optic Valley.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)