JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microsoft skrotar egna mobilen

Microsoft skrotar egna mobilen

Det tog bara två månader från säljstart tills Microsoft lade ned satsningen på den egna mobiltelefonen, kallad Kin. Mobilen hann aldrig ens lanseras i Europa.
Tanken med Kin var att locka ungdomar och yngre vuxna med teknikfyllda mobiler tätt kopplade till sociala nätverk. Två modeller lanserades i San Francisco i början av maj, utvecklade och designade av Microsoft och tillverkade av japanska Sharp.

Men satsningen gick inte hem. Tidningen Wall Street Journal konstaterar att försäljningen nu upphör, och att personal som arbetat med Kin förflyttas till andra delar i företaget.

Då hade ändå Microsoft och operatörspartnern Verizon hunnit sänka priset från ursprungliga 100 respektive 50 dollar för de två modellerna till 50 respektive 30 dollar.

Kin-mobilerna fick kritik för att de saknade en del funktioner i Apples Iphone, främst möjligheten att kunna ladda ner tredjepartsutvecklad programvara.

Den tunga kraften bakom Kin var Microsoftveteranen J. Allard, som även var drivande bakom videokonsolen Xbox och musikspelaren Zune. Allard har nu lämnat bolaget, uppger Wall Street Journal.

Enligt Microsoft har man dock lärt sig en hel del av Kin, och en del teknik därifrån kommer att byggas in i det kommande operativsystemet Windows Phone.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)