JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Koppla upp saker utan IP-nummer
Stiftelsen för Internetinfrastruktur och företaget GS1 Sweden ska tillsammans utveckla en router med vars hjälp saker och ting utan IP-nummer kan kommunicera med Internet, exempelvis via streckkod eller rfid.

Tekniken kallats ONS, Object Naming Service, och är enligt parterna ett viktigt steg på vägen mot "sakernas Internet", the Internet of Things.

– När information om föremålen blir åtkomliga via exempelvis mobilen ger det såväl företag som privatpersoner helt nya möjligheter i vardagen, säger de båda i en gemensam pressrelease.

ONS-routern kan omvandla exempelvis en streckkod eller information från en rfid-etikett till en URL-adress, och blir på så sätt en brygga mellan Internet och föremål som saknar IP-adress.

– En konsumen kan aktivt söka information om till exempel i vilka butiker hon kan hitta en viss produkt eller varumärke, exemplifierar GS1 Swedens vd Bo Raattamaa.

Stiftelsen för Internetinfrastruktur, populärt kallad ".se", är en oberoende organisation som ansvarar för Internets svenska toppdomän och det nationella domännamnsregistret, och som dessutom ska verka för en positiv utveckling av Internet i Sverige.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)