JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Har Sony Ericsson en spelmobil i bakfickan?
Prylbloggen Engadget hävdar att Sony Ericsson har långt gångna planer på en spelfokuserad mobiltelefon. Den ska köra Android 3.0 och beskrivs av bloggen som en korsning mellan Samsung Captivate och spelkonsolen PSP Go. Säljstarten kan ske redan i oktober, skriver Engadget, som säger sig vara mycket imponerad med vad man sett och hört om skapelsen.
– Om du är en spelfanatiker så är det här exakt den typ av telefon du väntat på, skriver Engadget (länk).

Bloggen konstaterar att spel på Android hittills inte varit någon jättemarknad, men tror att detta kommer att förändras. Och man hänvisar till "pålitliga" källor som säger att Sony Ericsson håller på att ta fram en ny spelplattform med tillhörande ekosystem, och att mobiltelefonen – där möjligen även Google har ett finger med i syltburken – ligger långt framme i planeringen.

Grundformen ska påminna om Xperia X10 Pro, men där denna har ett utskjutningsbart tangentbord har spelmobilen istället spelkontroller, inspirerade av Sony PSP. Skärmen är enligt Engadget mellan 3,7 och 4,1 tum WVGA och därtill ska det finnas en 5 Mpixelkamera inbyggt. Processorn ska enligt uppgift vara Qualcomms Snapdragon i 1 GHz-version.

Mjukvaran blir Android 3.0, en version som ännu inte sett dagens ljus. Enligt Engadget finns också planer på att öppna en avdelning av app-butiken Android Market särskilt avsedd för spel.

Bloggen spekulerar i huruvida den kommer att marknadsföras som en Xperia-mobil eller möjligen även under varumärket Playstation.

– De som har sett mobilen säger att den är "pretty damn sexy", skriver Engadget.

Bloggen skriver också att spelmobilen kan börja säljas redan i oktober, men menar att den uppgiften inte är bekräftad.

Dock hävdar man att informationen inte är något löst rykte.

– Vi har anledning att tro på att vad vi hört och sett är på riktigt, och på väg ut på marknaden. På sätt och vis är det helt logiskt - Google får en välbehövlig knuff in i spel och underhållning för Android medan Sony via sitt partnerskap med Ericsson äntligen levererar den Playstationmobil som användarna har väntat på, skriver Engadget.

Sony Ericsson har inte kommenterat uppgifterna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)