JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Jörgen Carlsson till Saven Hitech
Inbyggnadsföretaget Saven Hitech har knutit till sig Jörgen Carlsson, som nu går in som delägare och vice vd i företaget.
– Vår vision är att vara den ledande leverantören av embeddedlösningar i Norden om fyra år. Det är definitivt realistiskt, säger han.
Täbyföretaget Saven Hitech är en renodlad leverantör av industridatorer med kompetens inom såväl hård- och mjukvara som mekanik. Verksamheten kan liknas vid den hos Data Respons och Hectronic, men visionen är att aktersegla de övriga aktörerna på den nordiska marknaden under de närmaste åren. Rekryteringen av Jörgen Carlsson är ett led i den visionen.

– Det är en aggressiv vision, men den är definitivt realistisk, säger han.

Jörgen Carlsson har ett gediget förflutet inom elektronik- och embeddedindustrin, där han bland annat hunnit med att agera vice vd på Data Respons samt inneha ledande befattningar inom både Arrow och Bergman & Beving. Om några veckor, den första september, intar han vice vd-stolen på Saven Hitech. Han går även in som delägare. I vilken omfattning är dock inte officiellt ännu.

– En styrka som jag tycker utmärker Saven Hitech är att företaget är mycket starkt på att integrera kundanpassade lösningar med kundens produkter och göra helheten producerbar. Tack vare en hög teknisk kunskapsnivå kombinerat med en kvalificerad produktion anser jag att företaget är bäst positionerat på den svenska embeddedmarknaden idag, säger Jörgen Carlsson.

Han menar att trenden under de senaste åren varit att kunderna lägger ut mer och mer av konstruktionen av de egna systemen. Allt oftare läggs hela datorsystemen ut, förutom själva applikationen.

– Trenden att ett större ansvar läggs på konsulterna gör att vi anser oss ha en stor potential att växa starkt framöver, säger Jörgen Carlsson.

Idag har Saven Hitech tre svenska säljkontor, i Täby, Malmö och Uppsala, samt ett säljkontor i Norge. Totalt handlar det om ett drygt tjugotal anställda i Sverige samt två i Norge. Framöver är det dock tänkt att skapa lokal förankring även i Danmark och Finland.

– När vi hittar rätt människor i Danmark eller Finland etablerar vi oss där, men det kan också vara så att vi först blir fler i Norge. Allt handlar om att hitta rätt personer eller rätt företagsförvärv och att växa kontrollerat och med lönsamhet, säger Jörgen Carlsson.

I fjol omsatte Saven Hitech 54 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)