JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. X10 mini prisad som årets mobil

X10 mini prisad som årets mobil


Sony Ericssons lilla mobil Xperia X10 mini har belönats med utmärkelsen "European Mobile Phone 2010-2011" framröstad av journalister från 50 facktidningar inom Eisa, European Imaging and Sound Association. Tidigare har mobilen belönats med en så kallad Red Dot för sin formgivning.
– Xperia X10 mini från Sony Ericsson är en mycket liten och stilfull mobiltelefon. Icke desto mindre har den utmärkt prestanda och en omfattande rad funktioner som GPS, Wifi, 3G och en 5 Mpixelkamera med blixt. Telefonen körs på Androidplattformen och erbjuder användarna alla fördelar med en mycket större mobil trots att pekskärmen bara är 6,48 cm, skriver Eisa i sin motivering.

På Sony Ericsson är man förstås stolt över utmärkelsen. "Vi är mycket hedrade, då juryn bestod av redaktörer från 50 facktidningar från hela Europa", skriver företaget på sin blogg.

– Mobilerna blev länge allt större i takt med att användarna inte bara nyttjade dem för kommunikation utan mer för personlig underhållning. På Sony Ericsson har vi insett behovet av en kompakt och kraftfull mobiltelefon med alla funktioner och fördelar som finns i smartmobiler, kommenterar marknadschefen Timo Maassmann på Sony Ericsson i ett pressmeddelande.

Tidigare i år fick samma mobil en så kallad Red Dot, ett av de mest prestigefyllda formgivningspriserna i världen, utdelat av tyska Design Zentrum Essen.  
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)