JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel storköper datasäkerhet
Halvledarjätten Intel har lagt ett bud på datasäkerhetsföretaget McAfee värt 7,68 miljarder dollar, motsvarande 56,6 miljarder kronor. Det är Intels största företagsaffär någonsin.
– Säkerhet är numera en grundläggande del i uppkopplad datoranvändning, men dagens säkerhetsmetoder är inte tillräckliga för den ökande Internetanvändningen via mobiltelefoner, medicinsk utrustning, bankterminaler, fordon och liknande. Industrin behöver en ny ansats som kombinerar mjukvara, hårdvara och tjänster.

Så motiverar Intel köpet av McAfee, mest känt för sina antivirusprogram, i ett pressmeddelande. Ambitionen är att få in McAfees säkerhetsteknik i mikroprocessorerna, skriver bolaget.

Köpesumman, drygt 56 miljarder kronor, är anmärkningsvärt hög. Den ligger på 60 procent över McAfees senaste börskurs, och är Intels största företagsförvärv någonsin.

Intel har det senaste året gjort en hel rad förvärv som syftat till att bredda företaget bortom mikroprocessorer. För något år sedan köptes mjukvarubolaget Wind River, och man har även köpt bolag inom spel och visuell databehandling. Tidigare i veckan köpte företaget Texas Instruments kabelmodem (länk). Och enligt uppgift är man på väg att lägga bud på Infineons mobilkretsar (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)