JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel och Nokia forskar i Finland
Två dussin forskare på Uleåborgs universitet anlitas av Intel och Nokia för att ta fram spännande gränssnitt till mobiltelefoner och andra produkter på operativsystemet Meego. Projektet heter Intel and Nokia Joint Innovation Center och öppnar idag.
x
3d-plattformen Realxtend är en viktig orsak till Intels och Nokias intresse för forskarna i Uleåborg. Den används för att bygga virtuella världar och är öppen källkod.
ntret ska forska kring mjukvara som höjer upplevelsen för mobilanvändare. Ett av projekten är att skapa en animerad 3D-bild av personen man mobiltalar med.

Meego är ett operativsystem för smartmobiler, nätböcker, pekplattor och fordonsmultimedia. Det körs på Intels Atomprocessorer och är öppen källkod – vilket också mycket av den programvara som tas fram i projektet kommer att vara.

Forskarna arbetar på Uleåborgsuniversitetets Center for Internet Excellence och Oulu Urban Living Labs där det finns mycket kunnande kring sensorer och social mediateknik.

Laboratoriet sorterar under Intels europeiska forskningsverksamhet som också finns representerad i bland annat Tyskland och Spanien.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)