JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson in i Kinas 3G
Sony Ericsson har lanserat sin första mobiltelefon för Kinas 3G-standard TD-SCDMA. Mobilen, en smartmobil med underhållningsfokus kallad A8i, är framtagen i samarbete med operatören China Mobile och körs på dess plattform OMS 2.0 som bland annat klarar mobil-tv och nedladdningar från operatörens musikbibliotek.
– Kina är en enormt viktig marknad för Sony Ericsson. Med A8I förstärker vi vår ambition att leverera de mest underhållande smartmobilerna, genom att kombinera det bästa inom kommunikation och underhållning på en öppen plattform, kommenterar Sony Ericssons vd Bert Nordberg lanseringen i ett pressmeddelande.

Förutom TD-SCDMA stöder mobilen även GSM, GPRS, Edge, wlan, Bluetooth och FM-radio. Den har en 3,5-tums bredbildspekskärm på 854 x 480 pixlar med mobil-tv-funktioner enligt standarden CMMB. Formgivningen påminner om Xperia X10 med likartade rundade linjer. Musiktillämpningen TrackID är direkt kopplad till China Mobiles musiknedladdningstjänst. Inbyggt finns även en 5 Mpixel kamera.

Mobilen ska börja säljas över hela Kina under fjärde kvartalet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)