JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
ABB har invigt en ny produktionslina för avledare och ingående varistorer i Ludvika. Investeringen uppgår till 50 miljoner kronor och är den största nybyggnationen i år hos ABB i Ludvika.
För ett år sedan bestämde sig ABB i Ludvika för att bygga ut sin produktion, och idag är utbyggnaden klar, invigd av Dalarnas landshövding Maria Norrfalk.

I den nya linan produceras avledare som används för att skydda kraftledningar och elutrustningar från överspänningar. En central komponent är varistorerna, som i den nya fabriken görs i en 30 meter lång sintringsugn. Ugnen är den största någonsin i ABB:s avledartillverkning och dessutom den största nybyggnationen för ABB Power Products i år. Produktionen och hanteringen är högautomatiserade, och sköts till stor del av robotar.

Efterfrågan på avledare uppges vara mycket god, och ABB räknar med att leverera allt större volymer under de närmaste åren.

– Den ombyggda verkstaden medger att vi än bättre kan säkra leveranserna och möta kundernas krav. Det är ett mycket välkommet tillskott, säger Hans Matses, chef för högspänningskomponenter, i ett pressmeddelande.
ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)