JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Automationsföreningar i allians
De två branschföreningarna Transmissionsgruppen och Swira har bildat en gemensam allians kallad Svenska Automationsgruppen. Syftet är att få ett bredare fokus på automation, robotik och produktions för tillverkande industri.
Fler medlemmar ger ökad styrka. Det är huvudargumentet för den nya alliansen Svenska Automationsgruppen, bestående av branschföreningarna Transmissionsgruppen (TGS) och Swira, Swedish Industrial Robot Association.

– Vi har många gemensamma kunder, och är dessutom ofta kunder till varandra. Nu får vi ett ännu starkare nätverk, förklarade Manne Seifter, TGS ordförande, på en presskonferens.

Den ökade styrkan ska användas för att få mer fokus på automations- och robotfrågor inom tillverkande industri, vilket gruppen menar stärker svensk konkurrenskraft och främjar energieffektiv hållbar produktion. Alliansen vänder sig enbart till den tillverkande industrin – automation för processindustrin eller fastighetsområdet ligger utanför föreningens fokus.

Att bli remissinstans för EU-direktiv och andra frågor från marknaden och myndigheter hör också till målsättningarna, liksom att få fram bättre samarbetsavtal med mässor.

– Vi vill erbjuda intressanta möten och aktiviteter, och på sikt få till det där "måste"-eventet – ett automationsforum för den tillverkande industrin, säger Johnny Jarhall, ordförande i Swira.

Både Swira, med drygt 30 medlemsföretag, eller TGS, med 65 medlemsföretag, kommer att fortsätta som enskilda föreningar. Att man går i allians betyder enligt de inblandade bara att man stärker sig i gemensamma frågor.

– Vi hoppas få många fler medlemmar på sikt, både leverantörer och inom akademin. Andra branschföreningar, inom exempelvis elektronik, mekatronik, hydraulik och pneumatik, är också välkomna i alliansen, säger Manne Seifter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)