JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Glo får amerikansk vd
Lysdiodbolaget Glo i Lund, grundat på professor Lars Samuelsons forskning, har utsett Fariba Danesh till ny vd, skriver nyhetsbrevet Rapidus. Hon är idag chef för fiberoptikdivisionen på det amerikanska elektronikbolaget Avago Technologies.
Glo står i begrepp att dra igång storskalig produktion av sina nanoteknikbaserade lysdioder, efter att i våras startat pilottillverkning i danska Lyngby. Just produktionskunnandet pekas ut som Fariba Daneshs styrka.

– Fariba Danesh har stor erfarenhet av produktion och har varit med om att bygga fabriker inom flera områden. Dessutom har hon en bra meritlista när det gäller det efterföljande arbetet med att skaffa kunder, säger avgående vd Bo Pedersen till Rapidus.

Förutom huvudkontoret i Lund och fabriken i Lyngby har Glo även ett dotterbolag i Silicon Valley. Totalt har företaget runt 30 anställda.

Bo Pedersen har tidigare sagt att Glo under hösten siktar på att dra in ytterligare 200 miljoner kronor i riskkapital för att finansiera fabriksbygget. Enligt Rapidus väntas mer information kring finansieringen komma fram inom ett par veckor.

Bo Pedersen blir framöver vice vd i Glo. Han behåller vd-posterna i Sol Voltaics och QuNano, två andra bolag som också grundats för att kommersialisera Lars Samuelsons forskning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)