JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bombardier växer i Västerås
Tågtillverkaren Bombardier kommer att anställa uppåt hundra personer i Västerås inom kort. Det är enheten som utvecklar och monterar driv- och styrsystemen till företagets tåg som måste expandera. Det säger Håkan Agnevall, som basar över verksamheten, till sajten vlt.se
Bombardier Transportation har vind i seglen. Bara i år har företaget tagit hem den ena miljardordern efter den andra. I somras var det exempelvis Bombardier som drog längsta strået när den schweiziska järnvägen gjorde sin största tågbeställning någonsin (se länk).

Än så länge är Europa den viktigaste marknaden för Bombardiers tåg, men även Kina och USA kommer starkt. För enheten i Västerås sätter medvinden sina spår i form av fler jobb, eftersom driv- och styrsystemen utvecklas här. Hittills i år har företaget anställt 190 personer till Västeråsenheten, men Håkan Agnevall säger till vlt.se att enheten måste anställa ytterligare omkring 100 personer den närmaste tiden. Det handlar huvudsakligen om projektledare, projektförsäljare och ingenjörer.

Samtidigt påpekar Håkan Agnevall att Västerås även i framtiden kommer att ha en viktig roll när det gäller utveckling och projektledning.

– Eftersom Sverige har en så liten hemmamarknad har vi stor internationell erfarenhet, säger Håkan Agnevall. Det är en fördel när marknaderna utanför Europa blir allt viktigare, säger han till vlt.se.

Idag jobbar 2 200 personer på Bombardier i Sverige, varav 1 500 i Västerås.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)