JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea startar M2M-center
Svenska Enea startar ett kompetenscentrum för maskin-till-maskinkommunikation i Linköping. Flera lyckade projekt inom området har gett företaget hår på bröstet.
Enea räknar upp några lyckade M2M-projekt. Bland annat har man byggt ett system för vätskekontroll som hämtar information om tanken, loggar, utför uppgraderingar via trådlös anslutning samt larmar och anmäler via SMS.

Inom nätverksområdet har Enea byggt en M2M-lösning som övervakar utrustning och presenterar aktuell status i ett webbgränssnitt via vilket man dessutom kan omstarta och konfigurera på distans.

Enea har demonstrerat sin M2M-kompetens i fordon, där M2M kallas telematik. Enea har utvecklat en plattform som hanterar röstsamtal, SMS, GPRS och GPS. Den har använts av tredjepart för att implementera nödsamtal, samtal om att bilen gått sönder, stöldanmälan, spårning av stulet fordon och fjärrstyrd upplåsning av dörr.

"Efter flera affärer inom M2M-segmentet var det en naturlig förlängning för Enea att öppna ett kompetenscentrum" skriver företaget i ett pressmeddelande.

Centret i Linköping ska erbjuda hård- och mjukvaruutveckling och ge utbildning och support. Dessutom erbjuder Enea en egen utbyggbar M2M-utvecklingsplattform.

M2M, maskin-till-maskinkommunikation, är enligt Enea är en snabbt växande marknad med stora framgångar bland annat inom byggautomation och industriell automation, logistik, övervakning och betalsystem.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)