JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kina ger vänskapspris till Luleåbo
Luleåföretaget Arktalas Labs samarbete med telekomjätten ZTE har lett till att företagets vd Jan Johansson fått utmärkelsen "Chinese friendship award". Det sägs vara det finaste pris en utländsk expert kan få i Kina.
Svenska Arktalas Labs har bland annat utvecklat signalbehandlingsalgoritmer samt metoder hur dessa skall realisera i hårdvara tillsammans med ZTE. Utvecklingsarbetet har skett hos det kinesiska företagets forsknings- och utvecklingsteam i Shenzhen, i södra Kina.

Nu prisas Arktalas vd Jan Johansson av den kinesiska regeringen för sitt arbetssätt. Svensken påstås ha hittat ett effektivt sätt att kommunicera med sina kinesiska kollegor, trots språkbarriärer.

 – Det är ett arbetssätt som speglar hur vi på Arktalas jobbar. Med en stor portion ödmjukhet och en whiteboardtavla kommer man långt. Det viktigt att lära sig de kulturella skillnaderna som finns, på så sätt kan man snabbare bygga upp ett ömsesidigt förtroende, vilket ger ett effektivt samarbete, säger Jan Johansson i ett pressmeddelande

Utmärkelsen "Chinese friendship award" instiftades 1991 och ges varje år till 50 utländska personer som på olika sätt genom sin expertis bidragit till Kinas sociala och ekonomiska utveckling.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)