JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Axis har ångan uppe
Skånska Axis, världsledande på digitala nätverkskameror, levererar en stark kvartalsrapport där såväl omsättning som vinst ökar med runt 30 procent. Enda orosmolnet är komponentbristen som kan lägga en hämsko på tillväxten.
– Alla regioner visade på en god försäljningsutveckling. Tillflödet av nya projekt för installationer av nätverkskameror i säkerhetsinstallationer har varit på en stabil och jämnt nivå, skriver en uppenbart nöjd vd Ray Mauritsson i Axis rapport för årets tredje kvartal.

Omsättningen under kvartalet ökade med 30 procent till 737 miljoner kronor, och vinsten före skatt ökade i snudd på motsvarande mån, till 120 miljoner kronor. Rörelsemarginalen anges till 16,4 procent, likartat motsvarande kvartal i fjol. Företaget fortsätter därmed sin tillväxt från årets två första kvartal, och har hittills i år noterat en försäljning på drygt 2 miljarder kronor. Även kassaflödet var positivt.

Axis understryker att man förstärkt sin ledarposition på världsmarknaden för nätverkskameror. Framgångarna har också gjort att man är tvåa på den totala säkerhetskameramarknaden, efter Panasonic, enligt en studie från analyshuset IMS. Och eftersom nischen nätverkskameror spås snabbare tillväxt än den totala marknaden tror Axis att dess position kan stärkas ytterligare framöver.

Företaget fortsätter också att öka personalstyrkan, hittills i år med 112 personer till totalt nästan 900.

Komponentbristen oroar dock. Precis som i tidigare kvartalsrapporter i år varnar företaget för att leveransstörningar och prisstegringar på komponenter kan påverka utvecklingen. Hur stor påverkan blir vill dock inte företaget spekulera i.






 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)