JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson skyller på komponentbristen
Efter den mediokra kvartalsrapporten (länk) säger nu Sony Ericssons vd Bert Nordberg att man kunnat leverera fler mobiler om det inte vore brist på LCD-skärmar och en del andra nyckelkomponenter. Målet är nu att bli nummer ett på Androidmobiler.
Bert Nordberg är övertygad om att fjärde kvartalet blir bättre än det tredje.

– Det har varit brist på LCD-skärmar och vissa komponenter till våra kretskort. Men jag förväntar mig högre volymer under fjärde kvartalet, en klar uppgång, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

Sony Ericsson sällar sig därmed till Nokia och Ericsson, som också har konstaterat i tidigare kvartalsrapporter att komponentbrist hämmat försäljningen.

Den uttalade ambitionen hos Sony Ericsson är nu att bli störst på mobiler byggda på Googles Androidplattform. Hoppet står till Xperiamodellerna, som under förra kvartalet introducerades i USA, Kina och flera andra stora marknader.

Bert Nordberg vill dock inte säga när han tror att detta mål ska uppnås.

Förra kvartalets 10,4 miljoner levererade mobiler var en besvikelse. Analytiker hade tippat mellan 10,5 och 13,9 miljoner. Att Sony Ericsson numera gått med vinst tre kvartal i rad, efter att de sju föregående kvartalen ha gått med förlust, imponerar dock på en del analytiker.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)