JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Congatec expanderar i Norden
Tyska Congatec har initierat en satsning på Norden. Första steget har varit att anställa Intelexperten Lars Hallberg, nästa steg är att öppna ett lokalt kontor i Stockholmstrakten. Därefter är det öppet för ytterligare anställning.
Egentligen anställde datorkorttillverkaren Congatec Lars Hallberg redan i somras, men det är först nu som budskapet släpps på bred front. Lars Hallberg, som senast kommer från Intel Embedded, är numera ansvarig för Congatecs nordiska verksamhet.

– Congatec ser att det finns en stor potential att växa i Norden och planen är att vi ska femdubbla vår omsättning här inom ett år, säger Lars Hallberg.

Ett led i expansionsplanen är att inom kort öppna ett kontor i Stockholmsområdet. Därefter är tanken att under nästa år anställa ytterligare en person, en FAE.

– Vi ser att det blir färre och färre utvecklingsingenjörer inom hårdvara hos våra kunder. De satsar istället mer och mer på mjukvara, så med oss kan de ta ett kliv upp i värdekedjan, säger Lars Hallberg.

Congatec utvecklar och tillverkar datorer på kortnivå och i form av moduler – alltid kring Intelprocessorer. Däremot jobbar företaget inte på systemnivå, alltså med burkar och displayer. Där samarbetar man istället tätt med exempelvis Data Respons som skapar lådor och integrerar Congatecs produkter i sina system.

– Idag jobbar vi enbart med standardprodukter men på sikt kommer vi även att komma med applikationsspecifika produkter, bland annat för den nordiska marknaden, säger Lars Hallberg.

Företaget grundades år 2005 och har idag 92 anställda. Nyligen öppnades ett säljkontor i Storbritannien och nu är det alltså dags för expansion här i Norden. Samtidigt avslöjar företaget att det förs diskussioner om att öppna ytterligare kontor på andra platser. Vart är inte känt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)