JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia-Siemens vill ha fler ägare
Nokia och Siemens öppnar för att släppa in fler investerare i sitt samägda infrastrukturbolag Nokia Siemens Networks.
Medieuppgifter om ägarförändringar i Nokia-Siemens har förekommit ett flertal gånger det senaste året, men alltid tillbakavisats av ägarna. När Nokia presenterade sin kvartalsrapport i förra veckan kom för första gången en tydlig signal att reella diskussioner äger rum.

– Det har förekommit spontant intresse från olika håll kring Nokia Siemens Networks, och det är klart att vi som ägare är villiga att prata med folk som kan komma med nya tillgångar, kapital eller idéer till den här branschen, sa Nokias finanschef Timo Ihamuotila då, enligt nyhetsbrevet Fierce Wireless Europe.

Han underströk dock att det inte kommer på fråga att sälja ut några delar av bolaget.

– Båda ägarna vill behålla en miljö där Nokia Siemens Networks ledning kan fortsätta att koncentrera sig på att exekvera den nuvarande strategin och förbättra resultaten.

Företaget lyckades under förra kvartalet öka sin försäljning med 7 procent till 2,94 miljarder euro, och minska sina förluster till 282 miljoner euro, att jämföra med en förlust på 1,1 miljard euro motsvarande kvartal ifjol. Ledningen sa då också att man räknar med att gå med vinst under fjärde kvartalet, inte minst tack vare förvärvet av Motorolas nätverksdivision vars produkter säljer bra i USA och Japan. Tack vare det förvärvet säger företaget också att man återtagit andraplatsen efter Ericsson på världsmarknaden för mobil infrastruktur - den platsen tog ju Huawei för något år sedan.

Nokia-Siemens hävdade för några veckor sedan att man är nummer ett på LTE-marknaden, med kontrakt för 17 nät, och att Ericsson och Huawei inte lyckats få mer än sju sådana kontrakt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)